tisdag 24 juni 2008

Stjärnberg eller Riksdagen?

I eftersvallet av FRA-omröstningen översköljs man av uppgifter om hur riksdagsledamöter mobbats av sina respektive partigrupper. Värst råkade Karl Sigfrid, den unge moderaten som ville rösta nej, ut. Efter att ha blivit utskälld inför hela kansliet bröt han ihop och kvittade ut sig.

Mobbing och pennalism är adrig okej, varken på skolgården eller i riksdagsgruppen. Som folkpartist tycker jag att det är mobbaren som ska flyttas, och inte offret. Därför föreslår jag att vi väljare ser till att tvångsförflytta alliansens alla riksdagsledamöter (förutom Camilla Lindberg och Karl Sigfrid) så långt från Helgeansholmen det går.

Uppdatering:
I Aftonbladet berättar Camilla Lindberg om de påtryckningar hon utsatts för inför FRA-omröstningen. Riksdagsgruppen hotade henne med utfrysning om hon röstade nej. Vi kan inte förflytta dem innan 2010, men vi kan kalla upp dem till rektorn för ett allvarligt samtal. Lördag klockan 12.00 på Sergels torg i Stockholm, Kungsportsplatsen i Göteborg och Gustav Adolfs torg i Malmö är det som gäller...

1 kommentar:

AndersML sa...

I folkpartiets Sverige är folket rektor? Låter som en passande lösning, med tanke på att vissas FRA-röster var skolexempel på principal-agent-problem.

För övrigt glömde ni att undanta exFoBo.